Contact

Schoondergang BV
Produktieweg 44
2382 PC ZOETERWOUDE-RIJNDIJK

Tel 071 589 93 53
Fax 071 541 49 73
info@schoondergang.nl

Fusie

Leveranciers van professionele keukens gaan fuseren

Financieel Dagblad – vrijdag 10 maart

Twee handelsbedrijven die grootkeukens en apparatuur leveren aan restaurants en kantines, gaan de krachten bundelen. Het gaat om Schoondergang in Zoeterwoude en ATK Van Zwanenburg in Capelle aan den IJssel.

Door de fusie ontstaat een bedrijf met 60 werknemers dat jaarlijks ruim €17 mln omzet. De krachtenbundeling, die komende maand van kracht wordt, is woensdag bekendgemaakt. 

Volgens directeur Leen van Rijsewijk van Schoondergang vullen beide groothandelsbedrijven elkaar goed aan. Schoondergang ontwerpt, produceert en installeert keukens in de horeca. De onderneming werd in 1922 opgericht. 

Gezondheidszorg en bedrijfskantines

Partner Van Zwanenburg doet dit voor de gezondheidszorg en bedrijfskantines. Laatstgenoemde bedrijf is daarnaast leverancier van bestek, porselein, glaswerk en keukengereedschap. ATK Van Zwanenburg werd in 2015 gevormd, ook al na een fusie van twee bedrijven.

In de nieuwe opzet nemen de beide directeuren van de keukenspecialisten – naast Van Rijsewijk (46) is dat Jeroen Krielen (43) – de aandelen over van de oud-aandeelhouders. Het duo heeft straks elk de helft van de aandelen. Financiële bijzonderheden zijn niet bekendgemaakt. De nieuwe naam van het bedrijf wordt Schoondergang Van Zwanenburg.